Amerikanska radioamatörer
deltog i katastrofövning

Posted by Erik SM7DZV on 14 februari, 2016 in Nyheter |

Southgate Amateur Radio News

Brittiska  Southgate Amateur Radio News rapporterar att amerikanska radioamatörer nyligen deltog i en katastrofövning som handlade om samhällsinsatser efter en jordbävnng. När ett kompani ur Nationalgardet sattes in som stöd vid Cedar City Utah, sheriffkontoret, polise, räddningstjänsten och det lokala sjukhuset deltog Rainbow Canyons Amatörradioklubb i övningen.

Don Blanchard WA7GTU, från the Rainbow Canyon’s Amateur Radio Club, uppgav att omkring 160 radioamatörer deltog. “Radiogrupper placerades ut på olika platser för att svara för simulerade skadebedömningar och rapportering både på telefoni och digitalt.”

Läs hela rapporteringe på Southgate.
(Texten är skriven på engelska. Använd gärna Bing translator för en   knackig men på  något sätt ändå begriplig svenska.) Citatet av Don WA7GTU är fritt översatt av undertecknad.

//Erik SM7DZV

Print Friendly, PDF & Email

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com