Femte distriktet höll välbesökt möte i Norrköping

Posted by Erik SM7DZV on 15 februari, 2016 in Nyheter |
1-w580

Morgan SM5BVV och DL5, längst fram till höger på bilden, ledde det mycket välbesökta distriktsmötet i Norrköping.
FOTO Lennart SA5MMM.

2016-02-13

— Text: Morgan SM5BVV, distriktsledare —

SSA:s femte distrikt möttes på lördagen till distriktsmöte i Norrköping. Ett drygt 40-tal SM5-or hade hörsammat inbjudan till mötet, som inleddes med årsmötesprocedurer. Morgan SM5BVV omvaldes till distriktsledare för ytterligare ett år och Janne SM5TJH till vice.

Morgan informerade om medlemsläget, uppdragen i SSA och den nya rollen som bisittare vid provförrättningar. Rekrytering och samarbete mellan klubbarna är ett viktigt mål inom SM5. Inlägget avslutades med en skriftlig enkät bland deltagarna om synen på SSA och vad man från båda håll kan bidra med.


Info om SSA och dess myndighetskontakter
Jonas SM5PHU, vice ordförande i SSA, presenterade nuvarande styrelse och valberedningens förslag  på nya funktionärer inför årsmötet i Täby. Jonas tog upp SSA:s kontakter med berörda myndigheter gällande EMC/EMF, provförrättning och anropssignaler. Jonas informerade avslutningsvis om den pågående ungdomssatsningen. Även diskussionen om ett Noviscertifikat berördes.

Samarbete med scouterna
SSA:s nya satsning mot Scoutrörelsen följdes upp med ett föredrag av Linus SM5OUU – utsedd till samordnare i SM5. Linus gav tips på hur man bäst planerar för JOTA/JOTI och avslutade med målsättningen att SM5 skall bli bäst i Sverige detta år. Uppgiften ligger nu på klubbarna.

Uppskattad lektion i meteorologi

13-w580

Meteorologen Anna Eronn från SMHI höll föredrag om väder. Här tillsammans med distriktsledaren Morgan SM5BVV före föredraget.
FOTO Lennart SA5MMM.

Auditoriet vaknade till när Anna Erron, meteorolog från SMHI, kom in som sommarvind, gav en lektion i meteorologi, och visade hur väderprognoser skapas. Åska – amatörers skräck fick ett eget kapitel med många frågor.

AMPRnet
Efter en lättare lunch presenterade Eric SA5BKE AMPRnet och norrköpingsklubbens egna installationer med fjärrstyrning.

Christopher SM5YLG avslutade med att förklara begreppet DMR, Digital Mobil Radio.

Alla fick något till livs och var nog nöjda med dagen – ett stort tack till NRK för utmärkt service.

3-w580

Vad vore ett amatörradiomeeting utan fikapaus och eye-ball-qson? Från vänster Janne Hult SM5TJH, Jan Malmesjö SA5ATV och Derek Gough SM5RN. Samtliga från Norrköping.
FOTO Lennart SA5MMM.

 

Länk: Norrköpings Radioklubb.

Länk: SMHI. Anna Eronn arbetar med atmosfärisk fjärranalys. Klicka här.

Print Friendly, PDF & Email

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com