Bilden av SSM:s mätningsuppkoppling upprör

Posted by Erik SM7DZV on 19 februari, 2016 in Nyheter |

SSM dokumentation av design sändare typfall 1_3_4_5_Foto hämtat ur SSM_s RapportI morse publicerade vi en bild ur SSM:s rapport från december 2015 om myndighetens Fältmätningar av amatörradioanläggningar.

Från flera av våra läsare har upprörda kommentarer strömmat in under dagen. Konsulterna betecknas genomgående som inkompetenta dilettanter. Strålsäkerhetsmyndighetens agerande ifrågasätts kraftigt.


Här en av kommentarerna:

Bilden på mätuppkopplingen gör en bestört. Den visar hur inkompetenta de så kallade konsulterna är. Det som är ännu värre är att SSM tydligen inte har några synpunkter på mätresultat och den fysiska installationen vid mätningarna. Man tar sig för pannan!

Märkligt i sammanhanget är att SSM inte har några invändningar mot att mobiltelefonanvändarna har en mikrovågssändare vid örat. Men här är det helt andra krafter i samhället och mobiltelefonindustrin törs SSM inte stöta sig med.

En förhållandevis liten grupp som sändaramatörerna är det tydligen riskfritt att angripa. Är det någon pondus i SSA:s ledamöter så ska de ifrågasätta hela upplägget och kräva en vetenskaplig redovisning innan de överhuvud taget befattar sig med ärendet. Nu har SSA chansen att visa sin styrka. Viker dom ner sig i den här frågan, är det här året det sista som jag är medlem.

Print Friendly, PDF & Email

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com