USA: Lagstiftningen till stöd
för radioamatörernas antenner rullar på

Posted by Erik SM7DZV on 25 februari, 2016 in Nyheter |

— Av Erik SM7DZV —

I USA rullar lagförslaget vidare, om rimliga villkor för den som behöver sätta upp amatörradioantenner. Lagförslaget går ut på att förbättra radioamatörers  juridiska ställning i förhandlingar om antennuppsättningar med bostadsföretag.

Amatörradions samhällsnytta
Det handlar om att bostadsföretag ska ge radioamatörer på samma sorts ”rimliga  avtalsvillkor” som redan gäller för statliga och kommunala antennanläggningar. En hörnsten i lagförslaget är amatörradions samhällsnytta.

I ett kongressutskott för kommunikationer och teknologi vittnade såväl utskottets ordförande Greg Walden  W7EQI, som är republikan från Oregon, och Adam Kinzinger, republikan från Illinois, till stöd för lagförslaget. Utskottsöverläggningen hölls i början av månaden.

Länk: Läs rapporten på CQNewsRoom.

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com