934 QSO första dagen av SMSS — Succé!

Posted by Erik SM7DZV on 2 mars, 2016 in Nyheter |
smss-sm5btc-20160301-sticksjön-CSPH-bild3-1

Sven Nilsson SM5BTC i Borensberg vid sitt tillfälliga QTH i blåbärsriset intill Sticksjön, som skymtar till vänster på bilden. Det ser ut att ha varit kallt för fingrarna, att hantera telegrafnyckeln under premiärdagen för SMSS.
FOTO Lennart SA5MMM.

—  Av Lennart SA5MMM —

SMSS-logga litenPremiären av radioaktiviteten Svenska Sjöar blev succé. Mer än 60 stationer var inblandade i utväxlandet av sjö-ID på måndagen varav flera portabla. Det var många positiva kommentarer om att var roligt att komma igång och köra radio. Att komma ut i naturen är något utöver det vanliga och gör gott både för kropp och själ. Saknaden efter en sådan här aktivitet har varit stor. Syftet med tävlingen SMSS är att stimulera amatörradio samt uppmuntra fysisk aktivitet och naturupplevelser.

Nytt med SMSS är att topplistan aldrig tar slut. I stället för att avsluta och börja om vid en viss tid på året rullar topplistan på precis som en DXCC-lista med verifierade länder. I praktiken betyder det att det går att göra ett kortare eller längre uppehåll för att sedan fortsätta utan missade poäng.

En som verkligen sett fram emot starten av SMSS är SM5BTC Sven Nilsson i Borensberg. I det fina vintervädret körde Sven åtskilliga QSO från två olika sjöar i närområdet på både CW och SSB.

Mer information på hemsidan.

SMSS-statistik dag ett

Så här skriver Jan SAM6CJJ på hemsidan:

Ett stort tack till alla som ordnade en start över förväntan!!!
Jag (TOB spånade på 300 QSO) men det var inte helt rätt.
Dagen började lugnt men framåt förmiddagen ökade aktiviteten markant och vi fick följande ungefärliga resultat för dagen:

934 QSO varav 751 bekräftade (kryssade)
657 sidvisningar
62 deltagare som har kört en eller flera QSOn
23 nyregistreringar

73 Jan, Lennart & Bengt

smss-sm5btc-20160301-sticksjön-CSPH-bild4-1

Sticksjön den 1 mars 2016.
Foto Lennart SA5MMM

Print Friendly, PDF & Email

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com