Farlig laddare återkallas
— Säljförbud för störande lampa

Posted by Erik SM7DZV on 3 mars, 2016 in Nyheter |

Kass laddare- säljförbud- anmarkning-1Elsäkerhetsverket har ingripit mot undermåliga elprodukter från företaget Takisson Handelsbolag. Det rör sig dels en farlig och omärkt laddare som enligt beslutet får säljförbud och ska återkallas från kund, dels om säljförbud för en lågenergilampa som ger ledningsbundna störningar.

Bilden: En laddare ska klara lite påfrestningar. Vid testet gick hela laddaren sönder på ett farligt sätt. Efter testet kunde man komma åt spänningsförande delar.Laddare återkallas från konsument
Laddarens isolationsavstånd är väldigt klent tilltagna och klarar inte spänningsprov. Hållfastheten i laddaren är inte okej, utan går sönder på ett farligt sätt. Kablar inuti laddaren är dåligt fastsatta och kan spänningssätta berörbara delar. Laddaren saknar all märkning och EG-försäkran. Elsäkerhetsverket har beslutat att Takisson Handelsbolag ska återkalla alla sålda laddare.
Läs mer

Störningar från lågenergilampa
Mätningar visar att lågenergilampan avger ledningsbunden störning. Störningarna kan påverka funktionen hos annan utrustning som är ansluten i närheten av lampan. Uppmätta störningar ligger på 14,8 dB över gränsen för ledningsbundna störningar. 11:e övertonen uppmättes dessutom till 444 % av gränsvärdet. Lampan saknar också EG-försäkran, vilket är en brist. Elsäkerhetsverket har beslutat om försäljningsförbud.
Läs mer

Print Friendly, PDF & Email

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com