Ny kurs för blivande radioamatörer hos SK7DD

Posted by Erik SM7DZV on 13 mars, 2016 in Nyheter |
NSRA-amatörradiokurs-2016-webb

Tre av eleverna: Fr.v. Paul Stjerkqvist, Martin Cox och Patrik Bengtsson.

— Av Berne SM7VEV —

Nordvästra Skånes Radioamatörer, NSRA, har nyligen dragit igång en ny kurs för blivande radioamatörer. Vårens utbildning har samlat sju deltagare från olika delar av Skåne. Deltagarna räknar med att avlägga prov den 23 april.

Nordvästra Skånes Radioamatörer, NSRA, har lång tradition med sina utbildningar.  Själv började jag en gång i mitten av 1980-talet då SM7ANL Reidar höll i kurserna.

Två kurser om året
Klubben försöker aktivt driva en kurs i början och en i slutet av året. Detta har fungerat fint förutom i fjol då vi fick för få deltagare. I år har vi en tapper skara elever i varierande åldrar, alla med ambitionen att avlägga sina prov den 23 april.

Vår kurs bedrivs på helger lördagar och söndagar mellan klockan 9 och 15 och under sex till sju träffar. Det är ett upplägg har vi haft under många år och som fungerar bra. Det är som vi alla vet en del information som ska matas in i allas huvuden.

Nytt kurspaket efterfrågas
Tyvärr så får jag beklaga att kurslitteraturen inte är sammanhållen. Man behöver två böcker, och det blir en massa växlande framåt och tillbaka. Detta kan skapa en viss osäkerhet för den ovane deltagaren. Vi hoppas at SSA ska ta fram ett nytt hållbart utbildningsprogram som håller i många år framöver.

Klubben samarbetar med studiefrämjandet i Helsingborg, där vi får tillgång till bra kurslokaler och utrustning. Det är ett samarbete vi har haft genom åren och som vi är vi stolta över.

Mer info
Intresserade av kommande utbildningar är välkomna att titta in på vår hemsida www.sk7dd.se, eller söka upp vår Facebookgrupp.

Berne SM7VEV Svensson
(kurssammordnare i SK7DD)

Print Friendly, PDF & Email

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com