Annorlunda service på en länkantenn

Posted by Erik SM7DZV on 14 mars, 2016 in Nyheter |
Hemsökt länkantenn

Hemsökt länkantenn.
Bild: Youtube.
Klicka på länken för att se videon.

— Av Erik SM7DZV —

Ekollon i en länkantenn är inte bra.

Se bara hur det gick vid Bear Creek Microwave Site. Vi har tyvärr inte lyckats lokalisera den aktuella antennplatsen, men länkantennen slutade fungera och sparsamma ekorrar fick skulden.

På YouTube finns en filmsekvens som visar hur det gick till när servicemanskapet kom fram till platsen, och hur de gjorde för att få antennen att börja fungera.

Som vanligt finns ett stort antal personer som tycker om att kommentera sådant de läser eller ser på nätet. Debatten har gått hög ifall det verkligen var en ekorre eller en hackspett. Faktum är att hackspettsalternativet verkar ganska trovärdigt. En ekorre borde rimligen ha haft svårigheter att få grepp på plåten, att hålla sig kvar varje gång den kom upp till antennen för att leverera sitt vinterfoder. Hålet på skyddstäckningen till höger strax över mitten, klockan 2, talar också för att att det varit fåglar som gjort jobbet.

En djurvän föreslår att siteägaren åtminstone borde ha satt upp en antennattrapp så att djuren fått någonstans att lagra sitt vinterfoder. Men det är sent tillsagt, filmen lades upp på Youtube 2009. För oss var den ny.

En annan ytterst amerikansk kommentar lyder: ”Kids – there is a lesson here….you always want to protect your nuts!”

 

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com