Amateur Radio Roundtable:
Om radioamatörernas rätt sätta upp antenner

Posted by Erik SM7DZV on 15 mars, 2016 in Nyheter |
W5KUB Tom_Foto från Toms hemsida

Tom Medlin, W5KUB, under sändning från Dayton Hemfest.
Bild från Toms hemsida.
– Klicka på bilden för att komma till sidan.

— Av Erik SM7DZV —

Amateur Radio Roundtable är ett program om amatörradio och kortvåg, som produceras av Tom Medlin, W5KUB. Programmet sänds tisdagskvällar amerikansk tid,  klockan 0300 svensk tid eller 0200 UTC. Programmet kan ses på nätet på W5KUB.com. Det sänds även på kortvåg över stationen WBCQ på 5130 KHz.

Skicka gärna lyssnarrapport
För att titta på Amateur Radio Roundtable tidigt på onsdagsmornarna gå till W5KUB.com.  Om du lyssnar på 5130 KHz vill WBCQ gärna ha en lyssnarrapport. Mejla den till tom@w5kub.com. Berätta också var du bor (QTH) och lämna signalrapport.

– Vi behöver hjälp med uppslag för kommande inslag, hälsar Tom. Om du har förslag på ett särskilt ämne för ett kommande program, skicka ditt förslag med mejl till tom@W5KUB.com. Var snäll och vidarebefordra det här meddelandet till dina vänner, så att de också får möjligheter att se eller höra programmen. Kom med för roliga och intressanta diskussioner.

Om veckans program:
Denna vecka (15 mars) kom Frank Howell, K4FMH tillbaka och diskuterar HR1301, the Amateur Radio Parity Act of 2015. The Amateur Radio Parity Act of 2015 är ett lagförslag som behandlas av den amerikanska kongressen och som vi rapporterat om flera gånger.

Lag om amatörradoantenner
Lagförslaget går ut på att radioamatörer som behöver sätta upp antenner inte ska kunna bemötas med orimliga undanflykter av hyresvärdar. Lagförslaget syftar till att ge radioamatörer samma status i fråga om rätten att sätta upp antenner, som statliga och federala myndigheter redan har. Hittills har handläggningen i kongressen varit positiv.

Frank K4FHM arbetade tillsammans med senatorn Wicker för att introducera lagförslaget i Kongressen. Det är viktigt att förstå hur lagförslaget kommer att bli till nytta för amatörradion och samhället genom att föreskriva rimliga villkor för radioamatörer som behöver sätta upp antenner i områden som annars är föremål för restriktioner.

Expedition till Hear Island
I programmet gjorde Rich Holoch, K6YR en uppdatering av DX-peditionen till Heard Island. Medlemmarna i expeditionen är just nu på väg till Heard Island. Rich kommer i kväll med senaste nytt om expeditionen samt information om dess tidsschema.

Frågor som rör FCC
– Glöm inte bort att skicka frågor som rör FCC (USA:s motsvarighet till PTS. Red:s anm.), manar Tom. Skicka frågorna till Riley på epostadressen askriley@w5kub.com. Frågorna och svaren kommer att diskuteras i programmet. Riley är pensionerad tjänsteman vid FCC och han tillför mycket kunskap inom detta område.

Den som missade programmet kan hitta det på hemsidan (klicka på bilden för att komma dit).

Print Friendly, PDF & Email

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com