Årsmöte med SK4AV i Karlstad

Posted by Erik SM7DZV on 17 mars, 2016 in Nyheter |

SK4AV LogotypeSK4AV Karlstads Sändareamatörer hade sitt årsmöte i förrgår, den 15 mars, med drygt halva medlemkåren på plats.

– Vi har sett det som vår viktigaste uppgift att hålla vår repeater i Sunne, SK4AV/R senare SK4RJJ, igång, berättar klubbens sekreterare Rolf SM4HBG.

– Efter årsmötet 2015, började styrelsen undersöka möjligheten att byta ut den över 40 år gamla repeatern SK4AV/R. Vi har goda kontakter med Kongsvinger Radiogrupp, och  fick erbjudandet att köpa en komplett repeater av dem. Vi gick ut med ett upprop om bidrag till en repeater, det strömmade i pengar, och två stora donatorer, Krööses åkeri och Samband Värmland gjorde det möjligt för oss att köpa repeatern. Vi tog den i drift under maj 2015.


Fick tillbaka sin gamla signal SK4RJJ
– Repeatern går på samma kanal som tidigare, R7, och har 1750 ton, subton 74,4 Hz. Kaviteter och antennen återanvändes. Den nya repeatern fick tillbaka den gamla signalen SK4RJJ, i enlighet med direktiv från SSA. Komplett manual för repeatern finns på föreningens hemsida.

SK4AV aktiverades under JOTA
– Vår klubbsignal SK4AV aktiverade vi i oktober under scouternas JOTA på Ransbergs Herrgård.

Styrelsen
Styrelsen för Karlstads Sändaramatörer har följande sammansättning: Ordförande Peter Tjäder Karlstad, SM4VJG, kassör Hans Melcher Karlstad, SA4BYH, sekreterare Rolf Tjäder    Forshaga, SM4HBG.

Länk till SK4AV hemsida

Print Friendly, PDF & Email

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com