Amatörradion i Thailand — Under kungligt beskydd

Posted by Erik SM7DZV on 25 mars, 2016 in Nyheter |
RAST mars 20126

Bild från ceremonin där radioamatörerna betygar kungen sin vördnad.
Skärmklipp från RAST:s hemsida. Klicka på bilden för att komma till hemsidan.

— Av Erik SM7DZV —

RAST Radio Amateur Society of Thailand  har valt om sin ordförande Jak”kree Hantongkom, HS1FVL. Därefter besökte ordföranden och den nya kommittén, som traditionen bjuder, kungen för att betyga honom sin vördnad. Kungen var förhindrad att delta.

Svante SM3DYU HS0ZDY förklarar
Svante SM3DYU HS0ZDY bor i Thailand och förklarar den för oss okända ceremonin och vad som menas med att Amatörradioorganisationen står under kungligt beskydd, ”Under the Patronage of His Majesty the King”:

”Under Hans Majestäts beskydd”
Det är att vi har Kungens beskydd i föreningen och det är ganska sällsynt att han lånar sig till sådant. Vi har rätt att ha en garuda på våran hemsida etc. När vi valt ny kommittee, dvs vartannat år, besöker den nyvalda kommitteen kungen, eller i detta fall, en bild av Kungen i Royal Palace för att presentera sig. Detta görs bara av föreningar som har Royal Patronage, dvs ett fåtal.

Hemsidan
Svante finns med på bild på hemsidan. Räkna till bild nummer åtta uppifrån. Svante är den vithårade mannen i blå skjorta till vänster i bild.

//Tack till Lars SM6NT för tips. Klicka på bilden för länk till RAST .  //Red.
Print Friendly, PDF & Email

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com