SSA producerade svensk version
av RSGB-video om amatörradio

Posted by Erik SM7DZV on 29 mars, 2016 in Nyheter |
sddefault

Klicka på bilden för att komma till SSA hemsida.

— Av Erik SM7DZV —

På uppdrag av brittiska RSGB producerade TX-factor förra året videon Amateur Radio: A Hobby for the 21st Century. SSA har nu med lyckat resultat anpassat videon för svensk publik och försett den med svensk text. Videon kan laddas ned från SSA:s hemsida eller ses direkt på YouTube.

Anpassad till svenska förhållanden
– Idén omfattade svensk speaker, svenska undertexter och information om vad som gäller i Sverige. Först och främst kunde jag tacksamt notera att vi fick oinskränkta rättigheter från brittiska RSGB att använda filmen, säger Hans-Christian SM6ZEM. Sedan gällde det att hitta bra medarbetare, skapa en svensk titel och fördjupa sig i formuleringar, göra faktakontroll och producera en slutbild, saker som tog en hel del tid, visar det sig.

Nöjda med resultatet
– Vi är nöjda med resultatet och det hundraprocentiga positiva gensvaretsäger Hans-Christian. Jag vill tacka mina medarbetare Rolf Arsenius som jobbade initialt med hela översättningen och som har en mycket bra stämma som speaker samt vill jag tacka Peter SM7LNJ som fixat med editeringen av ljud, bild och undertexter. Båda proffs inom sina gebit.


– Klubbarna runtom i landet har med den här filmen fått ett utmärkt verktyg att sälja in amatörradion hos allmänheten, framför allt till unga människor, t.ex. på skolorna, säger Hans-Christian.

– Vi kör filmen på radiomässan i Eskilstuna den 2 april samt på Elektronikmässan i Kista, berättar Hans-Christian.  På Tekniska Mässan kommer det alltid finnas möjlighet att se filmen, på en skärm vid vår besöksstation SK0TM.

TX-Factor- Videofilmer om amatörradio
Det är två år sedan började TX-factor producera högkvalitativa videofilmer om amatörradio, och man har nu producerat tio delavsnitt.

Den nu aktuella videon släpptes av RSGB under reglerna för Creative Commons.

LÄNKAR:

Ladda ned videon från SSA: Amatörradion i den nya tiden.
Se filmen på YouTube (svenska): Amatörradio i den nya tiden SSA RSGB
Se den engelska versionen (RSGB): Amateur Radio av Hobby for the 21st Century
TX-factor hemsida på nätet

Print Friendly, PDF & Email

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com