Kingman Reef borttaget från DXCC-listan

Posted by Erik SM7DZV on 30 mars, 2016 in Nyheter |
KH5K Kingman Reef 2000

Kingman Reef DX-pedition 2000.
Klicka bilden för länk.

— Av Erik SM7DZV —

ARRLARRL rapporterar att Kingman Reef (KH5) i går, den 29 mars 2016, togs bort från DXCC-listan. Antalet DXCC-länder minskar därigenom till 339. Kingman Reef fördes samtidigt över till listan över borttagna länder.

Skälet till förändringen är att amerikanska (läs USA:s) flottan har avvecklat sin administration av området, som därmed inte längre uppfyller reglerna för att vara ett eget DXCC-land. USA:s Fish and Wildlife Service (F&WS) administrerar Kingman Reef och Palmyra Island. Revet ligger för nära Palmyra Island  för att kunna räknas som en DXCC-enhet. I DXCC-sammanhang räknas Kingman Reef, från och med nu, som en del av Palmyra/Jarvis-öarna.

Länk Till ARRL:s nyhetsartikel

TNX Stefan SM4OTI för tipset!
Print Friendly, PDF & Email

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com