Ställer grannarnas WiFi-nät till problem för dej?

Posted by Erik SM7DZV on 30 mars, 2016 in Nyheter |
Wifi scanner skärmklipp

Exempel på WiFi-nätverk som trängs på samma kanaler. Klicka på bilden för länk till artikel.

Uppdaterat 2016-03-31

— Av Erik SM7DZV —

När WiFi-nätet krånglar tror många, att det är internetuppkopplingen som är problemet. I tätbebyggda områden är det är inte ovanligt att det är grannarna WiFi som spiller över. En enkel förklaring kan vara att alla eller nästan alla routrar är fabriksinställda på kanal 6. blir den kanalen störd kan den enkla lösningen då vara  att gå in i routerns program och väljer en annan kanal. När man sätter manuellt ska man ändå hålla sig till kanal 1, 6 och 11. Väljer man någon emellan , t.ex 4:an, så stör den ändå 1:an och 6:an, som inte är störd…


Program för att hitta en ostörd kanal
Hur hittar man då en kanal som inte påverkas av grannarna? Redaktionen fick tips om ett program som heter Inssider och som går att ladda ned från nätet. Det programmet har en prislapp, och vet man inte vad man får för pengarna drar man kanske öronen åt sig. Ett annat program, WiFiAnalyzer, var gratis enligt Google Play, men där kom omedelbart en varning från säkerhetsprogrammet som talade om att den appen samlade in uppgifter om installerade appar. Samtidigt började det ramla in idiotisk reklam i telefonen. WiFiAnalyzer blev mindre än en minut gammal i min telefon.

Undvik kanal 6
Det finns programvara som skannar WiFikanalerna. Vi återkommer när vi hittat något program som både är bra och som går att lita på. Tills dess: prova något annat än kanal 6.

Här är länk till en sida som behandlar ämnet. Vi har inte testat och kan inte gå i god för dess innehåll.

Länk till How to find the best WiFi Channel…

Print Friendly, PDF & Email

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com