Ny elmätare — bra eller inte för miljön?

Posted by Erik SM7DZV on 8 april, 2016 in Nyheter |

— Av Erik SM7DZV —

SM0OY Lars-1 sp_webb

Lars SM0OY

Lars SM0OY har fått veta att Sollentuna El- och Miljö tänker komma och byta ut hans elmätare mot en ny, fjärravläst. Lars drar sig då till minnes hur det gick för Stefan SM1DVV när han fick en fjärravläst elmätare. Det Lars frågar sig är om en ny fjärravläst elmätare är bra för miljön och adrenalinnivåerna. Lars skriver:

”Idag fick jag ett brev från Sollentuna El & Miljö. De vill komma till mig om en vecka för att byta ut den nuvarande el-mätaren mot en fjärravläst. Jag tänker omedelbart på min kompis sedan 50 år  SM1DVV, Stefan.  Han fick en sådan för flera år sedan och sedan dess har han haft stora problem på speciellt 80 meter. ”

Billigaste tänkbara nätaggregat
Det är inte själva mätaren utan dess ”lilla svarta kraftbox”. Den som troligen var det billigaste de kunde hitta. Den har en switchad krets som sprider övertoner som ett vårregn nog skulle vara stolt över. Ni minns kanske den gamla konvertern Smart Box? Huvva!

Chinese equipment
Kan jag nu ställa krav på elbolaget? Kan jag kräva att CE-märkningen betyder något annat än ”Chinese Equipment”? Elbolaget är väl inte styrt av samma lag som de kommunala upphandlingarna? (Lägsta kvalitet, sorry – lägsta pris vinner.)

Kortvåg och adrenalin
Min tillvaro är i högsta grad beroende att jag kan uppfatta även svaga signaler på kortvågen. Annars kan adrenalinnivåerna nå oanade nivåer vilket kan ha hemska följder för mig och min omgivning.

Även jag har väl rätt till en bra miljö, radiomiljö?

73
Lars SM0OY

Not. Mellanrubrikerna är satta av redaktionen

Print Friendly, PDF & Email

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com