Maritime Radio Day idag:
Ulla SM3XAX berättar om MS Sonette/SLIT

Posted by Erik SM7DZV on 14 april, 2016 in Nyheter |
Sonette SLIT_redigerad

MS Sonette från Pearl Shipping, Landskrona. Första båten för telegrafisten Ulla, SM3XAX.

Radiohytten SONETTE SLIT_redigeradMaritime Radio Day börjar idag klockan 1200 UTC. Ulla SM3XAX skriver:

—  Här kommer två bilder från min första båt jag jobbade på som gnista.

Båten hette MS Sonette/SLIT och gick med bilar och bulk. Läs Ullas berättelse:

MS Sonette från Pearl shipping, Landskrona
Här kommer två bilder från min första båt jag jobbade på som gnista. Den hette Sonette /SLIT. Rederiet hette Pearl Shipping AB från Landskrona men var chartrade av Wallenius därav märket OW på skorstenen.

Vi transporterade bilar och bulk. Under tiden jag jobbade på båten februari till november 1974 trafikerade vi Rotterdam- USA:s västkust -Canadas västkust, Japan och Sydafrika och återvände till Europa i november för avmönstring.

”Att jag bara vågade…”
Jag var 22 år när denna nio månaders resa gjordes. Idag fattar jag inte hur jag vågade ta ett så ansvarsfullt jobb vid så unga år.

”Mottagaren slocknade när jag sände”
Det var en äventyrlig men spännande resa. Bland annat så hade jag problem med min mottagare på överresan till USA. Varje gång jag sände med sändaren, slocknade mottagaren i någon minut. Detta innebar att vid varje anrop till en kustradiostation var jag tvungen att be dem vänta med att svara mig en liten stund. Det var kämpigt och fartygets anropssignal är mycket talande för detta första äventyr.

// Erik SM7DZV

Print Friendly, PDF & Email

Copyright © 2014-2021 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com