Dags att jorda och kortsluta idag?

Posted by Erik SM7DZV on 21 april, 2016 in Nyheter |
Uppdaterat 2016-04-22:

Blixtnedslag vållade tågstopp

Gårdagens åskvarning ser ut att ha varit välmotiverad. Under ett åskväder i går kväll observerade människor i närheten av järnvägen i Högsjö en kraftig smäll och ett ljussken. Ett mindre träd nära järnvägen tog eld och brann upp. Under en stund stod tågtrafiken stilla på platsen.
Läs nyhetsartikel i Sörmlandskuriren.

2016-04-21: Är det dags att jorda och kortsluta idag? SMHI varnar för ett av året första åskväder. Det är en front med kraftiga temperaturskillnader som efter lunch kommer att sträcka sig från nordöstra Värmland och angränsade delar av Dalarna och ned mot Mälardalen. Längs fronten finns risk för åska.

Verktygslådans åskkartor visar än så länge inte en enda blixt över hela Europa.

Print Friendly, PDF & Email

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com