Projektet Amatörradio i Skolan växer:
Nu är även Räddningsgymnasiet i Sandö med

Posted by Erik SM7DZV on 25 april, 2016 in Nyheter |
9445_beskuren

Kursdag 1 för elever från åk 2 Räddningsgymnasiet Sandö samt deras lärare Jonas Gerdin.
FOTO © Jörgen SM3FJF

—  Text och foto: Jörgen SM3FJF —

Publicerat 2016-04-24 kl 11:36

Thomas Svedin SA3THS från SK3AH Härnösands Sändareamatörer hörde talas om projektet Amatörradio i Skolan och fick idén att amatörradiocertifikat kanske vore något för eleverna som går på Räddningsgymnasiet på Sandö.

Thomas Svedin SA3THS

Thomas SA3THS.
FOTO © Jörgen SM3FJF.

Vid samtal med försteläraren Jonas Gerdin på Räddningsgymnasiet berättade Thomas om det pågående SSA skolprojektet som genomförs bl. a. inom Ånge kommun. Thomas blev omedelbart inbjuden att berätta och demonstrera amatörradio för eleverna i årskurs två på gymnasieskolan.

Thomas kontaktade SM3FJF/Jörgen och SM3ESX/Christer för att planera in ett arbetsmöte med Rektor Robert Granqvist, förstelärare Jonas Gerdin samt för de elever som tidigare hade anmält sitt intresse för amatörradioutbildning. Tio utbildningspaket beställdes från SSA.

Fem utbildningstillfällen
Utbildningen kommer att ske vid fem tillfällen under vårtermin samt två dagar vid höstterminens start. Motprestationen för eleverna innebär att det specialarbete som varje elev ska genomföra i åk 3 bör handla om radio, antenner, sambandscenario eller likande som ingår i deras framtida yrkesroll.

I onsdags, den 20 april, hölls kursdag nr 1 i amatörradioutbildningen för sex elever samt deras förstelärare Jonas Gerdin. Nästa utbildningsdag blir nu närmast den 3 maj.

Christer sm3esx och Jörgen sm3fjfJPG

Christer SM3ESX och Jörgen SM3FJF – Sveriges mest framstående amatörradioambassadörer.
(Bildtext Erik SM7DZV).
FOTO © Jörgen SM3FJF.

Print Friendly, PDF & Email

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com