Hög tid anmäla till Mills-On-The-Air 14 – 15 maj

Posted by Erik SM7DZV on 1 maj, 2016 in Nyheter |
SM5LIB Igge

Ingemar, Igge, SM5LIB chiefen som gick i land, försöker nu entusiasmera radioamatörer att aktivera kvarnar den 14 och 15 maj.
FOTO: Privat.

— Av Erik SM7DZV —

Om du och din klubb vill delta i årets Mills-On-The-Air, årets kvarnhelg, då är det dags att sno på. Kvarnhelgen går om knappt två veckor, den 14 och 15 maj. Igge SM5LIB  håller ihop aktiviteten och har information att ge.

Vi rapporterade redan den 2 januari i år om Ingemar, Igge, SM5LIB som är eldsjälen bakom kvarnhelgen. Han arbetar oförtrutet för att komma i kontakt med radioamatörer som vill aktivera kvarnar om två veckor.

Det kan vara kvarnar som är aktiva och används eller nedlagda kvarnar, kvarnruiner eller bara minnesmärken över kvarnar som funnits. Många kvarnar blir det, och många kvarnar finns på årets lista. Det är dock bara en handfull av dem som kommer att aktiveras av radioamatörer.

Ni som lyssnade till SSA-bulletinen, vecka 17, i helgen vet att Igge väntar på ett mejl eller telefonsamtal från radioamatörer som är bereddda att ta sin radioutrustning till någon närbelägen kvarn och köra radio därifrån den 14 och 15 maj.

– Det känns faktiskt trögare i år än i fjol, säger Igge som arbetar vidare.

Igge själv bor nära Borggårds Bruks Kvarn i Hällestad. Den kvarnen har anor från 1800-talet, och den fick sitt nuvarande utseende efter en ombyggnad år 1850. Den moderniserades 1925 och elektrisk drift infördes 1935, när nya kraftstationen byggdes. Kvarndriften uphörde 1962.

Länk till artikel i Amatörradionyheterna i januari.

Print Friendly, PDF & Email

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com