40-årsjubilerande radioauktionen i Växjö:
Välbesökt, fartfyllt och hög stämning

Posted by Erik SM7DZV on 6 maj, 2016 in Nyheter |
Uppdaterat 6 maj: SK7HW:s Nisse SM7DVD sammanfattar årets auktion. Fler bilder tillagda..
DSCN1209

Högt tempo. Klubban går. Auktionisten Sven-Åke SM7EKU håller kommersen och stämningen på topp. Nisse SM7DBD, en av SK7HW:s många medlemmar och medhjälpare, visar det instrumentet som just hittat en ny ägare.
FOTO © Erik SM7DZV

— Av Erik SM7DV —

Växjöauktionen, Sydsveriges största amatörradiohändelse på vårarna, genomfördes i går. Platsen var den radioamatörerna sedan många år lärt sig att hitta till, Östregårdsskolans gymnastiksal. Inramningen den vanliga: många besökare, god stämning, massvis med auktionsgods och varmkorv till dubbelt IKEA-pris. Men ingen smålänning klagade, för det var billigt även det.  Lägg till det en auktionsförrättare med enastående färdighet att hålla humöret på topp och att få kommersen att rulla på i högt tempo.

Nisse SM7DBD sammanfattar årets auktion
Kronobergsamatörernas tidigare ordförande Nisse Karlberg SM7DBD sammanfattar årets auktion:

Årets besökarantal uppgick till ca 120 personer och samtliga distrikt utom 2 och 3 fanns representerade och som vanligt höll Sven-Åke/SM7EKU låda och svingade klubban med frenesi.

Förberedelserna började redan i januari med sortering, provning, fotografering, packning och märkning. Tyvärr var det i år så mycket auktionsgods att när vi nått den ansatta sluttiden för auktionen var ca 30 % av auktionsgodset kvar, med det lär ju bli fler auktioner.

 

Det är 40 år sedan KSA, Kronobergs Sändareamatörer, startade med sina återkommande och uppskattade vårauktioner. I år hölls auktionen på Kristi Himmelsfärdsdagen. Den ursprungligt tänkta auktionsdagen kollidera med SSA årsmöte, så den blev på begäran en senareläggning av auktionen.

Som alltid, nästan, hölls den i stålande väder, hittills har det regnat mindre än en gång på 10 auktioner!

I vanlig ordning avslutades träffen med omgruppering till KSA:s klubbstuga i Bokhultet där det vankades smörgåstårta innan hemfärden. Många passade även på att beskåda klubbens omfattande antennfarm.

Dagarna direkt efter auktionen, d.v.s. fredag och lördag, ägnade sig ett 25-tal av KSA:s medlemmar åt radiosamband vid Sydsvenska Rally som i år går NV om Karlskrona, så aktiviteten är hög i klubben.

Vid tangenterna: Nisse Karlberg/SM7DBD

 

Publikbild

Publikbild Växjöauktionen 2016.
FOTO © Erik SM7DZV.

 

Greanskning innan auktionen börjar

Initierad granskning. Besökarna hade två timmar på sig före auktionen att granska det som skulle gå under klubban.
FOTO © Erik SM7DZV

Janne SM5SUH och Lars-inge SM5UGC

Två av auktionsbesökarna var östgötarna Janne SM5SUH och Lars-Inge SM5UGC.
FOTO © Erik SM7DZV

DSCN1181

Ulf SM7ATL från Kalmar tillhörde de många som före auktionen försökte skaffa sig en uppfattning om vilka av de otaliga prylarna som skulle vara bra att ha.
FOTO © Erik SM7DZV.

 

Print Friendly, PDF & Email

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com