Första riktiga regnet på en hel månad
stoppade höjdarbete på Borgholmsrepeatern

Posted by Erik SM7DZV on 15 maj, 2016 in Nyheter |
IMG_0414

Tommy SM7VVY, med ryggen mot kameran, och hans medhjälpare Jörgen Butenas färdiga att lyftas upp. I bakgrunden Tommy SM7WVG.
FOTO © Åke SM7NJD

– Text Erik SM7DZV – 

IMG_0402

Garanterat torrast idag: Kranföraren Günther Kock.
FOTO © Åke SM7NJD

Murphys lag säger att det som absolut inte får hända, det händer.

Precis så gick det idag, när Ölands Radioamatörer SK7RN skulle sätta upp den sista länkantennen som behövs för att knyta samman repeatrarna i Borgholm och Böda.

Efter en hel månad utan en droppe regn, och eldningsförbud i flera veckor, kom regnet. Det blev kvalificerat otjänlig väderlek.

Mobilkranen var bokad sedan en och en halv månad, och den var på plats på utsatt klockslag. Men alla som på olika sätt skulle göra resten av jobbet var snart som dränkta katter. Nu blev arbetet bara delvis klart. De nya koaxialkablarna är på plats men antennerna tyade man inte med.

Sammanlänkning av repeatrarna på Öland

Åke SM7NJD

ÅKE SM7NJD, klubbens egen spe3cialist på förplägnadstjänst.

Ölands Radioamatörer arbetar för att länka ihop repeatrarna i Borgholm och Böda med varandra. Båda repeatrarna kommer att gå igång på ett anrop. Det är en länk i det nödradiokoncept klubben har med Borgholms kommun. Idag skulle sista länkantennen upp i Borgholmsrepeatern.

Idag – otjänlig väderlek
Fredag för en dryg vecka sedan gjorde man motsvarande arbete i Böda, då man monterade en kommersiell yagiantenn för 70 centimeters våglängd i masten där.  Nu skulle motsvarande antenn monteras och riktas in vid repeatersiten i Borgholm. Det blev inte klart, på grund av totalt otjänlig väderlek. Nu krävs en ny insats uppe i masten, men nästa gång utan tillgång till mobilkran.

Värme fika och korv i teknikboden
Som vanligt gjorde klubbens kvartermästare Åke SM7NJD att för att arbetslaget skulle hålla humöret uppe, bland annat med hjälp av värme, fika och korv inne i teknikhyddan. Där fanns bland andra Tommy SM7VVY, Tommy WVG, Jörgen, Per Olof SM7MEV, Paul KD1TH, kranföraren Günther och Björn SM7HDZ. Men inte ens Åkes insatsen hjälpte mot allt regn.

Tommy SM7VVY och Jörgen Butenas i mobilkranens korg

Till slut tvingades även Tommy och Jörgen uppe i mobilkranens arbetskorg ge sig för regnet.
FOTO © Åke SM7NJD

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com