UNHCR-övning MSB Revinge

Posted by Erik SM7DZV on 1 juni, 2016 in Nyheter |

Mellan den 2 och 10 juni genomför FN:s flyktingorgan UNHCR en internationell utbildning i flyktingmottagande hos MSB Revinge.

45 deltagare från länder som Kenya, Uganda, Irak och Equador kommer tillsammans med ett 60-tal figuranter från bland annat en skola i Helsingborg att upprätta och hantera en mottagningsfunktion i en av lokalerna på räddningsskolan i Revinge.


Syftet med övningen är att stärka UNHCR:s förmåga att utföra uppdrag att organisera mottagning, registrering och verifiering av flyktingar i olika operativa sammanhang. Detta sker genom utbildning av handläggare för registreringsarbete i krisoperationer. De som deltar i övningen tillhör UNHCR:s kompetenspool som i stort påminner om MSB:s pool för nationella och internationella insatser.

Print Friendly, PDF & Email

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com