En strålande Field Day i Linköping

Posted by Erik SM7DZV on 5 juni, 2016 in Nyheter |
2016-06-04-FieldDay-Linköping-bild5

SM5ELV Kent och SM5BXC Karl-Axel. I bakgrunden FRO Norrköpings sambandsbil.
FOTO © Lennart SA5MMM.

—  Av Lennart SA5MMM —

Efter regn kommer solsken. Vi var flera som tittade oroligt på väderprognoserna för lördagen (4 juni) som visade allt från störtregn och åska till uppehåll och 20 grader. Nu passerade regnfronten under natten och på förmiddagen tittade solen fram.

Det blev en strålande dag med mycket radioaktivitet och trevlig gemenskap på Valla Fritidsområde där SK5AS (Linköping) och SK5SM (Motala) gemensamt arrangerade en Field Day.

2016-06-04-FieldDay-Linköping-bild7

SM5DK under trädet i skuggan med CW-DX FOTO © Lennart SA5MMM.

Valla Fritidsområde ligger i närheten av Gamla Linköping, ett område med mycket kultur, många små butiker och matställen. Ett ställe som passar för alla åldrar. Vid Valla finns också Tekniska Verkens museum där Linköpingsklubben valde att ha som bas för dagen och som rekommenderas för alla teknik-freaks.

Kortvågstrafik och teknik
Flera stationer var igång och sände på kortvåg. Leif SM5CEU visade några av sina extra ordinära QSL-kort, Leif SM5VXO demonstrerade hur man avkodar positionerna för flygtrafik och Mattias SA5BLB skrev ut små färgglada elefanter på sin 3D-skrivare samt visade riktigt små drönare. Ett loppisbord med avdankad elektronik  tror jag inte sålde lika bra som den excellenta serveringen där bl.a. varma korvar och kalla drycker serverades.

Tilman SM5JZT om bland annat SDR
Ingen träff utan ett föredrag. Tilman SM5JZT, som är SSA:s sektionsledare för radioteknik,  höll ett uppskattat föredrag om den radioteknik som finns i dag som intresserade radioamatörer kan utnyttja och då främst SDR-mottagare och -sändare.

Tack för en toppendag!
Det var många som passerade förbi. Några tittade vad vi höll på med och ställde frågor. Säkert har det sått ett frö hos några. Det blev en toppendag med mycket aktivitet och trevlig gemenskap. Ett stort tack till alla som var med och gjorde denna dag till en dag att minnas.

Länk:
Linköpings Radioamatörer på nätet

Print Friendly, PDF & Email

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com