Kinesisk hackargrupp väljer familjeföretag
som plattformar för attacker mot storföretag

Posted by Erik SM7DZV on 15 juni, 2016 in Nyheter |

— Av Erik SM7DZV —

NYT 2016-06-11 Skärmklipp

LÄNK: Klicka på bilden för att komma till artikeln i The New York Times.

The New York Times rapporterade för några dagar sedan om hur kinesiska hackare tagit över en gammal dator hos ett litet svetsningsföretag långt ute på Wisconsins landsbygd för att därefter använda den som plattform för attacker mot storföretag.

Små familjeföretag enkla mål
Skälet till att kinesiska hackarorganisationer väljer små familjeföretag som plattformar för fortsatta internetangrepp är att riskmedvetenhet och säkerhetskunnande ofta är lägre i denna typ av företag, vilket i sin tur gör dem till enkla förstahandsmål.

Area 1
Area 1 är ett företag vars affärsidé är att hålla koll på hackare och skydda sina kunder mot internetbrott. Sedan Area 1 upptäckte var som pågick har svetsningsfirman Cate Machine & Welding, har företaget blivit en stödjepunkt i försöken att förebygga kinesiska internetangrepp på företag i USA.

Småföretag används som plattform för fortsatta angrepp
Cates är ett litet familjeföretag ute på prärien i Wisconsin Inne på firmans kontor står det en gammal dammig dator och brummar. Den datorn togs över av en kinesisk hackargrupp, Codosogruppen, utan att Cates från början hade en aning om saken. Från den gamla datorn hos Cates styrde sedan hackarna angrepp mot ett stort antal företag.

Kinesisk översättning
En poäng i sammanhanget är att New York Times bifogar en kinesisk översättning av artikeln.

Länk:
Läs mer om Codoso hackargrupp:  Länk till Darkreading.com

Credit:
Vi har hittat nyheten bland annat genom tweet från Edward Snowden och tips från våra läsare.

Print Friendly, PDF & Email

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com