PTS rapporterar uppdrag om civilt försvar

Posted by Erik SM7DZV on 15 juni, 2016 in Nyheter |

Förra året gav regeringen ett antal myndigheter, däribland Post- och telestyrelsen (PTS), i uppdrag att återuppta arbetet med civil försvarsplanering. Regeringsinitiativet var en konsekvens av bedömningen  att Sveriges försvarsförmåga var bristfällig samt att landets säkerhetspolitiska läge hade försämrats.

PTS har nu lämnat en första redovisning till regeringen.


Förra året redovisade regeringen sin inriktning för totalförsvaret i proposition Försvarspolitisk inriktning Sveriges försvar 2016–2020. I propositionen angav regeringen att totalförsvarets förmåga inför och vid ett angrepp behöver stärkas med hänsyn till det försämrade säkerhetspolitiska läget och att planeringen för totalförsvaret ska återupptas. Läs mer

Erik SM7DZV

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com