Stor publik besökte Friedrichshafens radiomässa

Posted by Erik SM7DZV on 26 juni, 2016 in Nyheter |
DARC ICOM vid Friedrichshafen 2016

Stort intresse för ICOM:s IC-7300 under radiomässan i Friedrichshafen 2016. LÄNK/ILLUSTRATION: Skärmklipp från DARC hemsida på nätet.
Klicka på bilden för att komma till DARC:s rapportering.

— Av Erik SM7DZV —

Idag avslutas radiomässan i Friedrichshafen. Traditionellt är lördagen höjdpunkten under amatörradiomässan vid Bodensjön, rapporterar DARC på sin hemsida på nätet. Det var inget undantag under årets 41:a upplaga av mässan. Under lördagen noterades mässans högsta besökstal. Samtidigt öppnade arrangörspartnern Maker Faire Bodensee sin portar och lockade en ännu större publik.

Jämsides med DARC:s hyllningsprogram på scenen, som också beskrivs på DARC:s hemsida, lockade dessutom loppmarknad och kommersiella utställare med sina mässerbjudanden. Även denna gång fanns det en del nya produkter att beskåda. YAESU visade upp sin nya FT-891, en 100 watts radiostation för kortvåg till sex meter som verkar vara förutbestämd för portabel trafik. Liten och lätthanterlig är också Elecrafts nya QRP-transceiver KX-2 för 80 10-metersbanden. ICOM visade sin IC-7300 för de talrika besökarna. Kuhne erbjöd en up-converter och en 13 centimeters multibandkonverter till alla radioamatörer som var intresserade av att vilja utrusta sin station för den geostationära Es’hail-2-Satelliten, som snart kommer att driftsättas.

Länk
Till rapporteringen från Friedrichshaven på DARS:s hemsida på nätet

(Välj Aktuelles. Om artikeln inte visas: Sök 41. HAM RADIO 2016)

Artiklarna är skrivna på tyska. Prova att använda Bing Translator (finns i vår verktygslåda i huvudmenyn högst upp) om du inte behärskar språket.

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com