Databrott – Värst idag:
Amerikanska sjukvårdsföretag hackades
Patientdata säljs på det svarta nätet

Posted by Erik SM7DZV on 28 juni, 2016 in Nyheter |

— Av Erik SM7DZV —

BBC rapporterade i går att tre amerikanska sjukvårdsföretag hade hackats av internetutpressare, som hade stulit patientdata för hundratusentals personer. Hackaren har också lagt ut 650 tusen patientuppgifter  för försäljning på det svarta nätet, där stulna data säljs. En del patientdata rapporteras redan ha redan sålts.
Länk till BBC

Mer aktuella databrott:
Skanska UK dömt för databas
över svartlistade byggnadsarbetare

Mer än en halv miljard kronor. Det har Skanska och sju brittiska byggföretag betalat till arbetare som fanns i ett hemligt register. Ett fyrtiotal byggföretag hjälptes åt med svartlistningen, som gjorde det svårt för de drabbade att få nya jobb.
Läs artikel i Byggnadsarbetaren

Print Friendly, PDF & Email

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com