Bedrägeriförsök drivkraft
för förfalskade e-postmeddelanden

Posted by Erik SM7DZV on 29 juni, 2016 in Nyheter |
Tangentbord_IMG_8771
Uppdaterat 2016-06-29 klockan 16:30

Vi har nu åtgärdat problemet med e-postförfalskningar. Det kommer att dröja mellan en och en halv och 24 timmar innan våra motåtgärder verkar fullt ut.

— Av Erik SM7DZV —

Förfalskade e-postmeddelanden har börjat skickas från internetbedragare, där avsändaren anges vara något av tre mejlkonton som tillhör Amatörradionyheterna.

Inte hackade
Vi är inte hackade. Uppgifterna i bedrägerimejlen är felaktiga, där det framställs som att e-postkonton som tillhör Amatörradionyheterna skulle vara avsändare. Mejlen har inte kommit från oss. De har inte skickats via något av våra mejlkonton och de har inte skickats via vårt webbhotell. Det rör sig om rena förfalskningar, så kallade spoofmejl.

Bedragaren försöker plantera virus eller lura till sig lösenord
Avsändarens syfte, med e-post med förfalskad avsändaradress eller avsändaridentitet, är att skicka spam eller fiska efter lösenord. Genom att utnyttja en trovärdig avsändare hoppas bedragarna kunna lura stressade eller omisstänksamma personer att öppna filer som innehåller virus eller att uppge lösenord.

Vi har lagt allt annat åt sidan
Vi har lagt allt annat åt sidan och arbetar just nu med att sätta stopp för otyget. Vi kan inte ange hur lång tid våra åtgärder kan väntas ta.

Följ rekommendationerna i vår artikel från igår.

 

Länkar

Amatörradionyhterna: Artikel 2016-06-28

Wikipedia: Läs om e-postförfalskningar.

Print Friendly, PDF & Email

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com