QSL från Radio Caroline — augusti 1964

Posted by Erik SM7DZV on 1 juli, 2016 in Nyheter |
QSL-kort_ägare_Jan SM6CJJ

QSL från augusti 1964 och en nystartad Radio Caroline.
Klicka på bilden för att komma till Radio Carolines hemsida på nätet.

— Erik SM7DZV —

Vi uppmärksammade för några dagar sedan att en grupp radioamatörer från Essex i England kommer att aktivera GB5RC från fartyget MV Ross Revenge, som används för sändningar från Radio Caroline. Amatörradiosändningarna från båten kommer att ske 5 – 8 augusti.

När Jan SM6CJJ såg notisen om Radio Caroline drog han sig till minnes ett QSL-kort han har från Radio Caroline. QSL-kortet bekräftar en lyssnarrapport från Hans Wiktorin i Ludvika i augusti 1964, när Radio Caroline var nystartad och låg i närheten av Isle of Man i Irländska sjön. Jan köpte kortet på ebay 2005 och säljare var Per Börjesson, Falun.

Länk till artikel.

Print Friendly, PDF & Email

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com