K1W aktiverar Isles of Shoals under IOTA-testen

Posted by Erik SM7DZV on 14 juli, 2016 in Nyheter |
WhiteSeavey

White and Seavey Islands (Isles of Shoals) vid ebb.
Photo Rick Holt, June 2006, Wikimedia Commons.

— Av Erik SM7DZV  —

DX-World.net rapporterar att K1W kommer att vara aktiv från White Island, Isle av Shoals, från 29 till och med 31 juli 2016.

I första hand kommer aktiviteten att inriktas mot trafik på 80 till 10-metersbanden, SSB och CW under IOTA-testen som går 30 – 31 juli.

Isles of Shoals är en grupp på nio små öar och tidvattenavsatser i Atlanten, en svensk landmil utanför amerikanska kusten vid Maine och New Hampshire. Fem av öarna räknas till Maine och fyra till New Hampshire. Öarna har IOTA-nummer N-217.

White Island – inte elektrifierad
White Island, som radioamatörerna ska verka från, är en av ögruppens sydligaste och minsta öar. Ön är inte elektrifierad. White Island har en fyrplats, och statliga och federala regeringar har lagt ut en halv miljon dollar för att hålla fyren i skick. Hela ön översvämmades  i en storm 2007.

Båt till Star Island från Portsmouth NH
Isles of Shoals är ett intressant område att besöka. Det går dagliga båtturer från Portsmouth NH till Star Island, den näst största ön i gruppen. Man tar båten ut, promenerar runt i några timmar och åker sedan tillbaks till Portsmouth.

Förr fiskeläge – Nu forskningsstation
Några av öarna användes av amerikansk ursprungsbefolkning som säsongsläger för fiske. I början av 1700-talet kom de första europeerna hit. Området blev ett viktigt fiskeområde för de unga brittiska och franska kolonierna.

Länkar:

Notis i DX-World

Wikipedia: Artikel om Isles_of_Shoals

Regler för IOTA-testen

Not:
Shoal=grund, [sand]rev
shoals bildl. blindskär, fallgropar; dolda faror

Print Friendly, PDF & Email

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com