YOTA: SM-teamet lämnar Sverige
— Styr mot Wagrain i Österrike

Posted by Erik SM7DZV on 15 juli, 2016 in Nyheter |
Yota-på-väg-2016-IMG_5265_webb

Svenska YOTA-teamet på Arlanda, fr.v. Markus SA3BPG, Magnus SA3BXA och Peter  SA2BLV,  före avresan vid lunchdags i dag.
Foto © Petter SA2PKA Karkela.

— Text och foto Petter SA2PKA Karkea —

YOTA LOGO 2016Teamledare Markus SA3BPG Lundin, Peter SA2BLV Lundberg, Magnus SA3BXA Gärdin och Petter SA2PKA Karkea (bakom kameran) lämnar idag Sverige för att delta i det årliga evenemanget Youngsters On The Air som det i år går i Wagrain i Österrike.

På lägret får deltagarna möjlighet att träffa andra ungdomar i hobbyn för att lära sig och utbyta erfarenheter. Deltagarna kommer att få delta i diverse aktiviteter bland annat föreläsningar och SOTA, Summits On The Air,  vilket bland annat går ut på att vandra i hög terräng och sända radio.

Detta är det första året som ungdomar från alla IARU regioner kan delta i evenemanget. I aktiviteten ”Inter-cultural evening” kommer lagen att ta med sig något kulturellt viktigt från ens land. Vad som är kulturellt viktigt kan alltid diskuteras.

Fler rapporter följer men just nu ska lag SM borda flyget.

Print Friendly, PDF & Email

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com