SM-team QRV från OE2YOTA i kväll

Posted by Erik SM7DZV on 20 juli, 2016 in Nyheter |
SM-team-YOTA-QRV_webb

OE2YOTA är bokad för Team SM klockan 19.00-20.00 idag. På bilden Peter SA2BLV.
FOTO © Petter SA2PKA.

— YOTA rapport: Text och foto Petter SA2PKA Karkea —

I kväll är de svenska YOTA-deltagarna QRV på kortvåg. YOTAs station OE2YOTA är bokad för Team SM klockan 19.00-20.00.

Inga särskilda band eller frekvenser har angetts mer än att man kommer att köra på 15, 20m, 40 och 80 meter samt på VHF.

– Det är bara svenska operatörer vid radion, hälsar Petter SA2PKA.

Här följer Petters rapport från YOTA dag 3:

Dag tre på YOTA har varit en field-day till två destinationer. Lägret vart uppdelat i två och ena halvan åkte till en isgrotta långt uppe vid toppen av ett berg i närheten. Den är den största av sitt slag och det svenska laget uppskattade mycket den kylande atmosfären samtidigt som det för det sydafrikanska laget var en riktigt låg temperatur. En upplevelse för alla helt enkelt.

Sedan bytte grupperna plats vid lunch och vi åkte till ett slott för att uppleva historien av denna magnifika byggnad. Vi fick se en fantastisk fågelshow i slottsgården och trots att den andra gruppen inte hann med COTA (Castle On The Air), så var resan mycket intressant och avslappnande.

Seminarium om New Radio
Seminarium om På kvällen hade vi ett seminarium angående ”New Radio” (http://newradio.eu ) som är en idé att kombinera en radio och en smartphone för att få en radio med många fler möjligheter för programmering och automatisering. Efter det arrangerades en lägereld där många av deltagarna satt och umgicks med varandra och hade kul.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com