Norska Opera flyttar till Kina

Posted by Erik SM7DZV on 22 juli, 2016 in Nyheter |
Digital trends Skärmklipp 2016-07-18

Klicka på bilden för att komma till Digital Trends nyhetsartikel.

— Av Erik SM7DZV —

Nyhetsbyrån Reuters rapporterade i måndags att det kinesiska köpet av norska webbläsaren Opera hade stött på patrull. Ungefär samtidigt rapporterade Digital Trends att norska webbläsaren Opera har sålts till ett kinesiskt konsortium för 600 miljoner dollar.

Det norska företaget Opera försökte tidigare sälja till samma konsortium för 1,2 miljarder dollar, men den affären blev inte av. Aktieägarna hade godkänt affären. Det är oklart ifall affären försenades på grund av uteblivna godkännanden från amerikanska eller kinesiska myndigheter, eller från båda.

Webbläsaren Opera, både mobila och stationära versioner, är en del av denna försäljning, liksom Operas prestanda- och integritetsappar samt alla Operas tekniska licensieringar. Köparkonsortiet har fått namnet ”Opera.”

Kan det bli reaktioner mot kinesisk källkod?
Frågan är hur operaanvändarna kommer att reagera på vetskapen, att webbläsarens källkod, som hela tiden snurrar i deras datorer, kommer från det statskontrolerade Kina. För att nu inte tala om förtroendet för en kinesisk integrationsapp.

Finns det risk att kinesiska Opera skulle kunna ge ungefär samma magkänsla som att ladda ned och installera programvara från NSA?

Länkar:

Digital Trends: Artikel 2016-07-18

Reuters: Chinese takeover of Norway’s Opera Fails…

Opera: Opera Mini

Norsemap. Cyberattacker i realtid

Kapersiky Map: Cyberhot i realtid

Norton: Definitioner av cyberbrott

 

Print Friendly, PDF & Email

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com