27 augusti: Slutet för Hara Arena, Dayton OH

Posted by Erik SM7DZV on 31 juli, 2016 in Nyheter |
Mikrofoner_webb

En bild av Daytons Hamvention, en del av den gigantiska loppmarknaden där precis allt finns att köpa. Mikrofoner till exempel.
FOTO © Adde SM0SHG

— Av Erik SM7DZV —

Hara Arena, Dayton OH, kommer att genomföra sitt sista evenemang den 27 augusti. Det mer än 60-åriga sport- konsert och utställningscentrumet dukar efter 20 år under för en juridisk arvstvist med grundarens sterbhus.

Ledningen för Hamvention arbetar för att hitta en ny plats inför 2017, men hittills har man inte talat om hur man lyckats.

WHIO Dayton OH

Klicka på bilden för länk till artikeln.

WHIO Radio i Dayton rapporterar på nätet att Dayton Hara Arena & Exhibition Center Inc. kommer att genomföra sitt sista evenemang den 27 augusti.

Arvstvist blev slutet
Inför de två senaste årens Hamvention har det varit oklart in i det längsta ifall mässan skulle komma att genomföras. Hara Arena grundades på 1950-talet och har brottats med ekonomiska svårigheter sedan 1996, när grundaren Harold Wampler avled.

Efter gundarens bortgång följde en 20 år rättslig strid med grundarens sterbhus. Den olösta rättsprocessen ledde till att Hara Arena dränerades på nödvändiga resurser för renoveringar och omorganisation, heter det i företagets pressmeddelande från i fredags.

Försöker hitta ny plats för Hamvention 2017
Personalen arbetar nu för att försöka flytta så många av Hara evenemang som möjligt inom Montgomery County, sägs det i pressmeddelandet. Dayton Amateur Radio Association (DARA) hade planerat att genomföra 2017 års Dayton Hamvention på Hara Arena.

”DARA och Hamvention har arbetat på en beredskapsplan i händelse HARA skulle bli otillgänglig”, säger Ron Cramer, som är ordförande Hamvention. ”Vi har tillbringat många timmar under de senaste åren att utvärdera möjliga platser och har hittat en i det område som vi tror kommer att bli en stor nytt hem.”

 

Ny plats för Hamvention ännu inte klar
DARA har inte tillkännagivit någon ny plats för 2017 evenemanget ännu, enligt ett uttalande från Cramer.

 

Länkar
WHI Radio: Klicka på logotypen för länk till nyhetsartikeln. Använd Bing eller någon annan översättare ifall du känner dej osäker på engelska. Översättarna ger aldrig ett grammatiskt korrekt språk, men texterna blir som regel så pass begripliga att man får en hygglig uppfattning om vad saken handlar om. Antalet språk som på detta sätt går att översätta till svenska är mycket stort.

Lokal Radiostation
WHIO Radio är en lokal radiostation med huvudredaktionen på Storgatan i Dayton, OH. Den sänder på AM 1290 och FM 95,7. LÄnk

Tack
Tack till Mats SA7AHC i Attsjö, Hovmantorp, som skickade tipset. Den här nyheten hade vi missat helt annars.
//sm7dzv

Print Friendly, PDF & Email

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com