Jodå. Amatörradion i Turkiet lever
— Även om det inte syntes på DX-Maps…

Posted by Erik SM7DZV on 31 juli, 2016 in Nyheter |
Uppdaterat 2016-07-31

— Nyhetskommentar av Erik SM7DZV —

Även om kontakter med turkiska radioamatörer inte framgick av DX-Maps under gårdagen, har vi nu svart på vitt att amatörradion i Turkiet lever.

Både Anders SM7GXR och Göran SM0CMH var under fredagen i kontakt med TA-stationer.

Till våra läsare ställde vi frågan:  ”Har du haft kontakter med några turkiska radioamatörer under de senaste två veckorna?

Svar kom direkt från Anders SM7GXR och Göran SM0CMH. Båda har haft QSO  med TA-stationer i går (läs fredag).

… men färre TA-stationer på banden
I rapporter vi under hand har fått in till redaktionen uppges, att man upplever en påtaglig minskning av antalet TA-stationer. Detta skulle kunna tyda på att det trots allt inte råder business as usual inom turkisk amatörradio. Trovärdigheten i det turkiska amatörradioförbundets dementi, av uppgiften om indragna amatörradiolicenser, kan sannolikt också fortfarande ifrågasättas.

För en dryg vecka sedan dementerade det turkiska radioamatörförbundet TARC uppgiften att de turkiska radioamatörerna skulle ha fått sina licenser återkallade, men sedan har inget mera hörts-

I går konstaterade jag att Turkiet vart helt vitt  på DX-Maps. Ingen amatörradioverksamhet syntes på kartorna. Den politiska situationen i Turkiet är som alla vet svårbedömd. Frågan som uppstod handlade därför om hur pass trovärdig TARC:s dementi var.  Nästa fråga som behövde svar var ifall det finns amatörradio kvar i Turkiet efter kuppförsöket?

Till våra läsare ställde vi därför frågan:  ”Har du haft kontakter med några turkiska radioamatörer under de senaste två veckorna?

Kontakter i går och idag med TA
Göran med hemmasignalen SM0CMH skriver:

Jag kör just nu med signalen SV5/SM8C från den lilla ön Kalymnos I Dodecaneserna.
I går kväll sent hade jag en snabb CW-kontakt med TA3D på 80 meter. Vi utbytte bara rapport. Så I vart fall en Turkisk amatör är aktiv.
73
Göran

Anders SM7GXR skriver:

Jag hade qso med TA4SO Sadan på 10 Mhz RTTY i går 29/7 klockan 1915 GMT.

 

Så var den frågan besvarad.

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com