Efter antennförbudet:
Kurt SM6BZE lägger ned amatörradion

Posted by Erik SM7DZV on 1 augusti, 2016 in Nyheter |

— Av Erik SM7DZV —

SAM6BZE Kurt en sp

Kurt SM6BZE.

Berättelsen om hur bostadsrättsföreningen Näktergalen i Trollhättan tvingar Kurt SM7BZE att sluta med amatörradio har upprört.

Kurt SM6BZE fick vara var QRV 1960-07-12  –  2016-07, i 56 år, nästan exakt på dagen.

Kurt har fått ta mot många sympatiyttringar. En facebokgrupp har lanserat idén att samla ihop pengar till advokatkostnader för en eventuell framtida prövning i domstol.

Ett par andra personer har i kontakter med redaktionen erbjudit sig att att biträda Kurt, om styrelsen för bostadsrättsföreningen skulle gå med på att granska beslutet en gång till.

Men Kurt har resignerat. Han har ingen lust att driva saken vidare.

– Jag har tappat lusten. Jag är trött. Jag har bestämt mej. Det får räcka nu, säger han.


Kjell SM6FAM tillhör en kortvågsring i Västergötland och Bohuslän, som träffat Kurt på 80-metersbandet varje söndagsmorgon sedan 1985, är uppbragt  när vi ringer upp:

– Bedrövligt, bedrövligt, bedrövligt, säger Kjell SM6FAM
– Det är bedrövligt, säger Kjell. Bedrövligt, bedrövligt, bedrövligt!

– Dom som röstade ja till det hör beslutet vet inte vad amatörradio handlar om över huvud taget. Dom vet ingenting om all den kunskap om radiokommunikation som radioamatörerna upprätthåller och utvecklar. Dom vet ingenting om radioamatörernas ovärderliga insatser i nödsamband vid naturkatastrofer.

”Ingen hänsyn till gällande avtal”
– Och dom tar inte hänsyn till att det ända sedan 1980-talet  finns ett gällande avtal mellan Kurt och bostadsrättsföreningen, där Kurt förbinder sig att betala reparationskostnaderna, ifall hans antenner på något sätt skulle skada fastigheten, säger Kjell. Ingenting har hänt under alla år, och alla styrelser hittills har varit nöjda med överenskommelsen.

”Inte mycket hoppas på”
– Om det bara hade funnits någon utväg, skulle vi ha gjort allt som gått att få det här olycksaliga beslutet omprövat, säger Kjell. Tyvärr visar väl själva beslutet att det inte är så mycket att hoppas på.

Facebook
En Facebokgrupp på internet har meddelat att man lanserat idén att starta en insamling till advokatkostnader om frågan skulle gå till en rättslig prövning. Men oavsett hur upprörda radioamatörer kan bli av det som hänt, är utgången av en rättslig prövning svår att bedöma i förväg.

Vill inte begära överprövning av beslutet
HSB:s bostadsrättsföreningar är självständiga. Idag återstår därför inte mycket mer för Kurt att göra än att, om han ville, skriva till bostadsrättsföreningens styrelse och begära omprövning av beslutet. I de samtal som då skulle kunna följa skulle han få hjälp av någon erfaren radioamatör med vana från liknande förhandlingar. Sådana personer finns och har anmält sitt intresse. Men Kurt har resignerat. Han har ingen lust att driva saken vidare.

”Tappat lusten. Det får räcka nu”
– Jag har tappat lusten. Jag är trött. Jag har bestämt mej. Det får räcka nu, säger Kurt.

Länkar

Amatörradionyheterna 2016-07-22: Kurt SM6BZE tvingas ta ned antennerna
— För fula tyckte stämman  “och ingen ska behöva riskera trilla ned”

Amatörradionyheterna 2016-07-22: Kurt SM6BZE i Trollhättan:
— Utan antenner blir jag tvungen gå QRT

Print Friendly, PDF & Email

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com