Portabeltesten och Fyrhelgen går samtidigt
Två förslag inför söndag förmiddag 07 — 11 UTC

Posted by Erik SM7DZV on 15 augusti, 2016 in Nyheter |
SM0OEK Jaan

Jaan SM0OEK: I år kan Portabeltesten få många deltagare. 
FOTO: Privat.

— Av Jaan SM0OEK —

I helgen är det åter dags för höstomgången av SSA portabeltest. Under de senaste åren har deltagarantalet sjunkit, men med tanke på hur många som har varit ute och aktiverat Swedish Flora Fauna, SMFF, som övergått till SMSS, svenska sjöar, borde det finnas hopp om bättre portabelaktivitet den här gången.

Testen vänder sig till nordiska radioamatörer och går på söndag, den 21 augusti mellan 0700-1100 UTC och endast på 80 och 40 meter. Som oftast är brukar det bli en kamp på 40 meter då det alltid pågår parallella tester samtidigt med Internationella Fyrhelgen.

Jaans förslag: Ta en paus. Kör Portabeltesten under Fyrhelgen
Varför inte passa på att köra en rolig test under Fyrhelgen? Koppla ur nätspänningen och anslut ett batteri och kör portabelt några timmar. Ofta kör man över 50 procent av stationerna under den första timmen.

Länk:
Tävlingsregler Portabeltesten

Alternativt förslag: (till detagare i Internationella Fyrhelgen:)
Kör andra band än 80 40 medan portabeltesten pågår
Tips till stationer som deltar i Internationella Fyrhelgen: Om ni inte köper Jaans förslag skulle det ju kunna vara smart att gå upp på 30-metersbandet och högre, på söndag mellan klockan 7 och 11 UTC, så att deltagarna i Portabeltesten kan få lite lugnare på 80 och 40…
Red.

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com