Är dina lösenord i någon annans händer?

Posted by Erik SM7DZV on 18 augusti, 2016 in Nyheter |

— Av Erik SM7DZV —

Är dina lösenord i någon annans händer, frågar PC För Alla. Gå till siten http://www.haveibeenpwned.com för att få svar.

Norton Safe Search

Skärmdump: Norton Safe Search.

Vi har kollat siten med hjälp av säkerhetsföretaget Nortons funktion Safe Search. Norton gav klarteckan. Det är ofarligt att använda haveibeenpwned.com. Det är enkelt.

Gör så här:
Gå till siten och fyll i din epostadress. Klicka på knappen med frågetecknet. Inom 30 sekunder har du svaret. Skulle du vara hackad
Byt lösenord omedelbart.

Läsenordsstölder vanliga
Det finns gott om exempel på lösenordsstölder. PC För Alla har nyligen rapporterat om att över 160 miljoner Linkedin-konton befann sig i farozonen efter att deras inloggningsuppgifter lagts ut till salu. Detta efter att tjänsten hackats hela fyra år tidigare. Adobe, Myspace och Tumbir är ytterligare några sajter som har blivit utsatta. Frågan är därför om dina lösenord är på drift och i felaktiga händer. PC För Alla rekommenderar läsarna att gå till siten www.haveibeenpwned.com för att få svar.

Om haveibeenpwned.com
När man uppmanas göra saker som har att göra med datasäkerhet, finns det all anledning att vara försiktig. En sådan uppmaning kan vara ett bra sätt att skrämma en osäker datoranvändare att klicka en gång för mycket. I det här fallet är det lugnt.

Norton Safe Search
Have I been pwned
För det första är PC För Alla, som ingår i IDG-gruppen, ett seriöst arbetande nyhetsmedium. För att vara ännu säkrare lät vi söka efter siten med hjälp av säkerhetsföretaget Nortons funktion Safe Search. Norton gav klartecken. Det är riskfritt att använda sig av www.haveibeenpwned.com

Läs mer
Läs mer på Wikipedia om Have I been pwned.

Print Friendly, PDF & Email

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com