Brydsam väderläge för Jenny SM5MEK
inför fyrhelgen på Västra Banken i Öregrund

Posted by Erik SM7DZV on 18 augusti, 2016 in Nyheter |
Västra Banken idag, foto Jenny SM5MEK

Västra banken där hon nu ligger bakom bergsknallen.
FOTO © Jenny Östlund SM5MEK

— Av Erik SM7DZV —

800px-Fsk_Nr_22_Västra_Banken_Lotsv

Fyrskeppet Västra Banken
FOTO: Lotsverket.

En som har det mer brydsamt inför Fyrhelgen är Jenny SM5MEK som kommer att sända från fyrskeppet Västra Banken vid Öregrund.

Fyrskeppet Västra Banken är ett minne blott, byggdes 1900 av Gefle Verkstäder  och höggs upp 1970,  men dess överbyggnad har lagts upp som monument på Fyrskeppsudden (tidigare Skatudden) i Öregrund och sköts av Öregrunds Hembygdsförening. Det är härifrån Jenny kommer att sända, men det är inte problemfritt.

Jenny skriver i ett mejl:

Jag kan tyvärr inte ge någon tid eller frekvenser. Jag är helt låst vad gäller bussar och var jag kan vara vid fyren. Det enda jag kan säga är att jag inriktar mej på lördagen, eftersom söndagen prognostiseras med kraftigt regn. Det finns inget skydd på platsen mer än den offentliga toan, och den lämpar sig naturligtvis inte som stationsplats. Frekvenserna blir på 80, 40 och 20 meter, där det finns plats.

För min del blir det alltså ingen samkörning med portabeltesten som går söndag förmiddag. Jag är inte vattentät…

Ändras prognosen med regn även på lördagen ställer jag in. Jag åker inte buss i drygt tre timmar för att sedan bli liggandes i förkylning pga regnet.

73
de Jenny SM5MEK

 

Länk

Läs om fyrskeppet Västra Banken

Print Friendly, PDF & Email

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com