Internationella Fyrhelgen slut — Tack för i år

Posted by Erik SM7DZV on 23 augusti, 2016 in Nyheter |
Publicerat  2016-08-21. Uppdaterat 2016-08-23
IMG_1109_webb

Slut för i år. Radiostationer och antenner nedtagna efter Fyrhelgen 2016 vid Långe Erik, Ölands Norra udde. Fr.v. Erik SM7DZV, Rikard SM1CQA, Arne SM7CIL, Stefan SM1DVV, Fyrvaktarns dotter Kristina Österberg, Paul KD1TH, Joakim SM7WNM och Stefan SM0VNZ.
Foto © Åke Johansson

Rapporter från Västra Banken, Vanäs och Långe Erik

Fyrlänk från Öregrund
Jenny SM5MEK rapporterar om sin tur till Öregrund:

— Långe Erik var svårfångad, provade flera gånger men fick den till slut.
Länk:  Jennys SM5MEK rapport från fyrhelgen på Västra Banken


018

Eric SM6JSM demonstrerar SSB för en för redaktionen okänd kvinnlig besökare. Vid stationen I bakgrunden syns Malte SM6YJS i full gång med att hacka bärvåg.
FOTO Kjell SM6CTQ

Rapport från Vanäs Fyr
Sin vana trogen upprättade radioklubben i Karlsborg, SK6WW, sitt fyr-QTH med anropssignalen 8S6VAN vid Vanäs udde i Vättern, alldeles utanför Karlsborgs fästning. Stationsplatsen fanns i ett 40 kvadratmeter stort tält, på en liten gräsfläck alldeles i sjökanten 100 meter från fyren.

— Vi var nio personer som deltog och visade amatörradio, berättar Kjell SM6CTQ. Vi hade fyra stationsplatser körde telegrafi, SSB och digitala trafiksätt på olika band. Vi fick också besök av många vetgiriga personer med många frågor om amatörradio och radiokommunikation.

De som kämpade vid Vanäs Udde var Marcus SA6MLO, Fredrik SA6CJZ, Lennart SM6XYI, Åke SM6HVY, Inge SA6BKI, Roland SM6IPL, Eric SM6JSM, Malte SM6YJS och Kjell SM6CTQ.

Vanäs höll på att komma fel
Rapporten från Vanäs fyr höll på att aldrig komma med i rapporteringen. Kjell SM6CTQ råkade skicka den till ett gmailkonto, så den hamnade i redaktörens mobiltelefon i stället för i datorn på skrivbordet…


2016-08-23: Not
Vi stänger nu rapporteringen från Internationella Fyrhelgen för i år. Eftersom vi inte fick in rapporter från mer än Västra Banken, Vanäs Fyr  och Långe Erik kunde vi tyvärr inte rapportera om hur fyrhelgen avlöpte på någon av de övriga 15 svenska fyrar som var aktiva.
Vi har heller inte fått några rapporter från några andra amatörradioaktiviteter som pågick i helgen.
Nyheter på klubbens hemsida är bra, men det är mest bara klubbens egna medlemmar som hittar dem.  Låt fler få veta vad som händer i klubben — skicka notisen till Amatörradionyheterna också. Eftersom Amatörradionyheterna alltid lägger med länkar är det dessutom ett bra sätt att samtidigt få fler besökare till klubbens egen hemsida.
Några nyhetsrader i ett referat, när något verkligen har hänt, har större läsvärde än allt som utlovas i alla förhandsannonser. Det är många som sitter på nyheter utan att veta om det.
//Red.
Print Friendly, PDF & Email

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com