Eric SM6JSM om helgens SAC-test:
Ska du bara köra en test om året – Välj den här!

Posted by Erik SM7DZV on 13 september, 2016 in Nyheter |

sac-test-logo
— Av Eric SM6JSM —

Scandinavian Activity Contest (SAC) CW-delen går nu till helgen, 17-18 september. Om det är en enda contest ni bör delta i varje år, då är det SAC-testen; helst både CW-och SSB-delarna.

Det är nämligen inte bara en individuell tävling; det är också en landskamp mot framför allt Finland. Både Norge och Danmark har satsat lite hårdare senare år, så vi får se till att vi inte halkar ner i resultatlistan!

Bara 24 timmar
SAC-testen är endast 24 timmar lång, men det är absolut inte nödvändigt att vara med hela tiden. Var med så många timmar ni känner för, men varje timme extra utöver vad ni först tänkt er ger mycket bra utdelning i form av poäng på grund av multipliereffekten.

Regler
Testen startar kl 12 UTC lördag och slutar 11.59 söndag (1400 lördag – 1359 söndag SST). Fullständiga regler hittar ni här: www.sactest.net/blog/rules men i sammandrag är de som följer:

Aktivera skandinaviska stationer
Syftet med testen är att aktivera skandinaviska stationer och att uppmuntra till aktivitet mellan Skandinavien och resten av världen. Vi svenskar får bara ha QSO med länder utanför Skandinavien! De band som gäller är 80 40 20 15 och 10 meter CW (17-18 september). Ni får en poäng för varje QSO med Europa och tre poäng per QSO med övriga världen. Varje nytt DXCC-land på varje band ger dessutom en multiplikator. Tävlingsmeddelandet är rapport (599) + löpnummer från 001.

Loggar
Loggarna kan endast skickas in elektroniskt (i cabrillo-format) och ska vara inne senast sju dagar efter testen.

Ingemar SM5AJV:s Kom-ihåglista
Inför SAC-testen 2012 sammanställde en av våra absolut främsta contestare, Ingemar SM5AJV, en list med 37 tips som fortfarande bör läsas av alla som funderar på att vara med. Du hittar den förträffliga listan här.

Fonidelen av testen går 8 – 9 oktober
Skriv upp lördag-söndag 8-9 oktober i almanackan eftersom det då är dags för foni-delen av denna tävling!

Ställ upp i landslaget!
Ställ upp i landslaget även om du inte är hejare på telegrafi! Alla loggar räknas med i slutresultatet!

Eric SM6JSM / SJ6A
SSA HF Manager

Print Friendly, PDF & Email

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com