K6R Santa Rosa Island satellitexpedition
On the air från i morgon kväll och två dygn framåt

Posted by Erik SM7DZV on 15 september, 2016 in Nyheter |
qsl-k6r-santa_rosa_island_text

Illustration: QRZ.

— Av Erik SM7DZV —

I morgon eftermiddag, fredag klockan 17 svensk tid, går en grupp radioamatörer i Kalifornien ombord på en båt som tar dem till ön Santa Rosa i ruta CM93. Gruppens ambition är framför allt att köra satellitkontakter men även vanlig VHF/UHF-trafik samt QRP på kortvåg.

Har vi inte räknat fel på tidszonerna bör gruppen vara framme på Santa Rosa omkring klockan 20 svensk tid. Lägg till tre timmar för att till fots och med ryggsäck ta sig tre kilometer med radioutrustning och för att upprätta stationerna. Mellan klockan 22 och 23 svensk tid på fredagskvällen bör de kunna vara igång med sin satellittrafik.

Skicka ett mejl till redaktionen ifall du får förbindelse med gruppen.

Santa Rosa
I morgon den 16 september 2016 klockan 8:00 AM Pacific Time kommer kommer Dave KG5CCI tillsammans med en liten grupp radioamatörer att gå ombord på en båt som på tre timmar tar gruppen till Santa Rosa Island i Stilla Havet. Det är en liten ö, som ingår i i nationalparken Kanalöarna, sydväst om Santa Barbara i Kalifornien.

Till fots till ruta CM93xx
Efter ankomsten vandrar gruppen cirka 3 kilometer upp till en campingplats för vandrare och ryggsäcksfolk. Då har man tagit sig precis innanför gränsen till ruta CM93xx. Under de kommande 48 timmarna kommer gruppen att vara aktiva på ett antal satellitkanaler. Man kommer också att passa HF och VHF/UHF frekvenser för att så många som möjligt ska få tillfälle till förbindelse med den mycket sällsynta rutan, IOTA-kontakt och nationalparken Kanalöarna.

Får stanna två dygn
Gruppen har fått tillstånd att tillbringa två nätter på ön och sända med små batteridrivna radioapparater i rutnätet Square CM93. Förstahandsintresse för gruppen kommer att dela ut den mycket sällsynta rutan via amatörradiosatelliter. Man kommer också att lägga lite tid på att köra vanliga VHF/UHF samt spendera lite tid på kortvåg, QRP för att aktivera ön för The 2016 National Parks on the Air.

Länkar:
QRZ: K5R
Läs också artikel på Southgate Amateur Radio News

Print Friendly, PDF & Email

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com