Nygammal QTC ger fräscht intryck

Posted by Erik SM7DZV on 5 oktober, 2016 in Nyheter |

qtc-nov-2016_webb

— Av Erik SM7DZV —

QTC har kommit med sitt oktobernummer. Tryckningen har flyttats från Elanders i Jönköping till Ljungbergs i Klippan. Sidantal, papperskvalité och typsnitt är oförändrade.

Ändå känns tidningen annorlunda, fräschare om man så vill. Tidningen ger intryck av att erbjuda mer läsning är tidigare nummer. Det är svårt att avgöra ifall den känslan stämmer med verkligheten. Det mest påtagliga är att redigeringen är renare. Sidorna känns mer harmoniska då bildplaceringarna inte stör ögats väg genom texterna.

Det som möjligen sänker totalintrycket en aning är växlingen på några ställen mellan två- och trespaltiga sidor i tidningen featuredel. Det innebär inte att trespaltiga sidor inte skulle användas, på det sätt vi vant oss vid,  för kungörelser och annan medlemsinformation i slutet av tidningen.

Varning för bilder nere till höger på sidan
Många sidor har även bilder placerade i sidans nedre högra hörn. Det är inte bra om man inte vill att läsaren ska bläddra vidare och lämna sidan. En tumregel bland redigerare brukar vara att inte i onödan placera bilder eller andra signaleffekter nere till höger. Signaleffekterna ska användas för att förmå läsaren att stanna kvar på sidan.

Sammanfattande omdöme: Positivt!
Det sammanfattande omdömet är positivt. Tidningen känns mer innehållsrik och läsvärd än tidigare. Den saken avgörs dock självklart av den enskilde läsaren. Nästa nummer kommer att visa ifall redaktionsledningen bestämt sig för en långsiktigt ändrad layoutpolicy eller ej.

Print Friendly, PDF & Email

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com