Antennbranden tystar tillfälligt
Grimetons långvågssändare
FN-dagens sändning streamas över internet

Posted by Erik SM7DZV on 16 oktober, 2016 in Nyheter |
Grimeton långsvågsantenner

Långvågsantennerna vid Grimeton.
FOTO © Erik SM7DZV

Av Erik SM7DZV

Vi har tidigare rapporterat om branden i Grimetons långvågsantenner. Branden inträffade vid jordpunkten för det vertikala antennelementet vid torn nummer två, troligtvvis på grund av ett spännningsfel. Branden släcktes snabbt av Räddningstjänsten.

Reparationerna efter antennbranden kommer att påverka planerade långvågssändningar under en tid framöver.

Grimetonstiftelsen, som äger och driver radiostationen, kartlägger nu skadorna och avser att påbörja reparationsarbeten så snart som möjligt. Reparationsarbetena kommer emellertid att ta tid och stiftelsen meddelar i ett nyhetsbrev att det är risk att antennbranden under en tid framöver kommer att påverka planerade sändningar med långvågssändaren SAQ.

Mer information om detta kommer återfinnas på nätet. Se Världsarvets och Föreningen Alexanders Vänners hemsidor på nätet ( Se Länkar, intresseföreningar i vår huvudmeny).

FN-dagen manifesteras den 24 oktober

Årets FN-dag firas vid Grimetons radiostation den 24 oktober. Fredsmeddelandet, som skrivits av studenter, kommer att streamas live över internetklockan 11.50 AM – 12.50 PM (CEST) och kan ses på unday.org.

På grund av missödet med långvågsantennen kommer årets meddelanbde inte att kunna sändas på långvåg från Grimeton Radio SAQ.

Länk:
Alexander Association
Grimeton SAQ Veteran Radio Friends

Print Friendly, PDF & Email

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com