”DDoS-attacken som släckte
stora delar av Internet var den största hittills”

Posted by Erik SM7DZV on 28 oktober, 2016 in Nyheter |

— Av Erik SM7DZV —

theguardian-logo

Klicka på bilden för att komma till artikeln i The Guardian.

DDoS-attacken som släckte stora delar av Internet var den största hittills i historien, säger säkerhetsexperter som tidningen The Guardian varit i kontakt med.

DDoS-attacker leder till att servrar på internet överbelastas och slutar fungera. Dyn, som var mål för förra veckans DDoS-attack, uppger  att attacken utfördes med Mirai botnet  ”som viktigaste källa för attacken”.

 

Fortsatt analys i TechWorld
Även TechWorld rapporterar att attackerna mot Dyn utfördes med hjälp av viruset Mirai. TechWorld skriver:

[…, Viruset Mirai..] infekterar dåligt skyddade internet of things-produkter och rekryterar dem till världsomspännande botnätverk. Samma nätverk låg bakom de rekordstora attackerna mot Brian Krebs och franska OVH tidigare för några veckor sedan.

Nyligen släpptes källkoden till Mirai ut på nätet, vilket har lett till en uppsjö av nya botnätverk bestående av hackade prylar. En säkerhetsforskare som kallar sig Malwaretech har kartlagt hur viruset sprids och hittat långt över en miljon infekterade enheter.

Länk till artikel i TechWorld

Fotnot

Detta är ett botnet
Ett botnet är ett nätverk av infekterade datorer. Dessa styrs av en central nod, som kontrollerar botnätet och ger order om att till exempel att utföra DDoS-attacker mot anslutningspunkter på internet. Ett botnet kan bestå av tusentals datorer. De kan vara spridda över hela världen och har ägare som i normala fall inte vet om att deras datorer är infekterade.

Se även
Se även figur i artikel publicerad den 22 oktober

Print Friendly, PDF & Email

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com