Anders SM6GT övervintrar på spanska solkusten
och kör radio remote via SK3BG i Sundsvall

Posted by Erik SM7DZV on 12 november, 2016 in Nyheter |
Uppdaterat 2016-11-22: Foto stationsplats.
fran-mitt-radiofonster

Utsikt från radiofönstret hos Anders SM6GT på spanska solkusten.

— Av Erik SM7DZV —

Anders SM6GT är en av många svenskar som flyr vintermörkret och kylan för att övervintra på den spanska solkusten.

Ändå står han i tät kontakt med sina svenska amatörradiovänner. Lösnngen är en RemoteRig och SK3BG:s klubbstation i Sundsvall.

Under den gångna veckan har den skandinaviska föreningen vid Nerja på den spanska solkusten, cirka 45 kilometer väster om Malaga, firat sitt 15-årsjubileum. Nerja har cirka 22 tusen invånare.

Den spansknordiska förening AHN har cirka 1250 medlemmar. Två av de nordbor som övervintrar i Nerja är Anders SM6GT och sambon Ulla-Brith Mörk. För fjärde året i följd hyr de samma lägenhet.

 

remoterig-sm6gt-malaga-2016

SM3GT Remote: Stationsplats Nerja Malaga .

Normalt är vi vana att höra Anders som SM6GT från Munkedal. Nu, under vintervistelsen i Malaga, kör han remote över SK3BG, sundsvallsamatörernas klubbstation. Hans callsign SM3GT REMOTE väckte därför en viss undran, innan sammanhanget stod klart.

Under radioförbindlesen i går morse (fredag) rapporterade Anders 17 grader varmt i skuggan. Idealiskt väder för vinterflyende skandinaver.

Remoterig och SK3BG:s klubbstation
– Här på bordet har jag har fronten av min IC-706a och en remoterig med ett wifi-kort, berättar Anders under ett SSB-QSO på 40 meter i går förmiddag. Allt fungerar klockrent och sundsvallsamatörernas klubbstation går fint.

– Idag blev det ingen remotetrafik eftersom remotestationen i Sundsvall är upptagen hela helgen, säger Anders. Nu i stället en skön strandpromenad efter lunch på balkongen och petancaspel med vår spansknordiska förening AHN som firar 15 år i Nerja denna vecka.

Spansknordiska föreningen 15 år
Den spansknordiska föreningens jubileumsvecka har varit intensiv. Den började i måndags med en jazzkonsert i Kulturhuset med en orkester från Drammen. I går kväll var det stor jubileumsfest med 140 deltagare på Hotel Parador.

Den spansknordiska föreningen har diger verksamhet vilket med all tydlighet framgår av dess hemsida på nätet. Dessutom finns det självfallet utrymme för egna aktiviteter. Inte långt från Nerja finns till exempel ett stort grottområde i Maro för alla spillologiskt intresserade.

Viktigt just nu: Hitta lägenhet för nästa vinter
För Anders och Ulla-Brith står en annan viktig punkt på programmet: Att hitta en ny lägenhet inför nästa vinter. Den man hyrt lägenheten av under de senaste fyra åren kommer hem, och hon vill ha tillbaka sin lägenhet…

Länk 
AHN – Asociación Hispano Nórdica

Print Friendly, PDF & Email

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com