Anklagad dropboxhackare begärs utlämnad

Posted by Erik SM7DZV on 26 november, 2016 in Nyheter |

Vi skrev för ett par dagar sedan om hur bland annat Dropbox och Linkedin hade hackats och hur identiteter och lösenord hade spritts på nätet. Den ryske hackaren Jevgenij Nikulin greps i  Tjeckien och han begärs nu utlämnad.

Sydsvenskan rapporterar att både USA och Ryssland har begärt att Nikulin ska utelämnas till dem, enligt uppgifter från det tjeckiska justitiedepartementet. Nikulin anklagas för att för att ha hackat bland annat jobbnätverkssajten Linkedin och uppladdningstjänsten Dropbox.

Länk till Sydsvenskan. Klicka här.

//Erik SM7DZV
Print Friendly, PDF & Email

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com