Stort intresse för amatörradio
bland eleverna på Sandö Räddningsgymnasium

Posted by Erik SM7DZV on 1 december, 2016 in Nyheter |
img_2633

Elever vid Sandö Räddningsgymnasium, årskurs 1 och 2. Från vänster främre raden: Anton, Linus, Sanna, Alexander, Erik och Tim. Från vänster bakre raden: Beatris, förstelärare Jonas Gerdin SA3JIF, Josef och Sofia.
FOTO Jörgen SM3FJF

— Av Jörgen SM3FJF —

I måndags, den 28 november, startade en ny amatörradiokurs vid Räddningsgymnasiet i Sandö. Kursen kommer att pågå under december samt under kommande vårtermin. Lärare för utbildningen blir Jonas SA3JIF, Christer SM3ESX och Jörgen SM3FJF.

I våras startades en amatörradioutbildning för intresserade elever i årskurs två på Sandö Räddningsgymnasium. Sandö ligger på norra sidan av Ångermanälven ca 12 km sydost från Kramfors. I höst och vinter går nu dessa elever i årskurs tre och nya elever som började i årskurs  ett samt eleverna i nuvarande årskurs två har visat intresse att få mer information om amatörradiohobbyn.

 

Många ville veta mer
Flera förfrågningar från elever har därför ställts till förstelärare Jonas Gerdin om en ny amatörradiokurs. Årskurstre-eleverna Felicia, Johannes, Rasmus och Viktor har verkligen inspirerat och gett fin PR för amatörradiohobbyn till skolans elever i årskurserna ett och två.

img_2654

Lärartrion Jonas SA3JIF, Christer SM3ESX och Jörgen SM3FJF.

Den 6 oktober höll Christer SM3ESX och Jörgen SM3FJF information om amatörradio samt visade hur man kan använda en amatörradiostation. Eleverna fick tillfälle att ställa frågor och möjlighet att köra amatörradio på SSB och PSK31.

Därefter fick de några veckors betänketid om de vill vara med i en kommande amatörradioutbildning förlagd på Sandö Räddningsgymnasium.

Träffas varannan måndag
Den 8 november samlade Christer och Jörgen intresserade elever igen för att lyssna om fortsatt intresse för en amatörradiokurs. Nio elever kom till denna träff. Där fick de information samt förslag på ett utbildningsschema för december och vårterminen 2017. Ett schema som även ska pusslas ihop och samordnas med skolans övriga schemaläggningar. Kursstart blev den 28 november. Förslaget nu är att Christer och Jörgen träffar eleverna varannan måndag eftermiddag/kväll under vårterminen samt en utbildningsweekend som planeras mellan sportlovet och påsklovet.

Lärartrio
Förstelärare SA3JIF Jonas, SM3ESX Christer och SM3FJF Jörgen är lärartrion som gläds tillsammans med ledningen för Sandö Räddningsgymnasium att en ny utbildningsomgång har påbörjats.

Länkar
MSB: Räddningsskolan i Sandö
ST: Räddningsskolan i Sandö får vara kvar

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com