Missa inte att besöka Internetmuseumet

Posted by Erik SM7DZV on 12 december, 2016 in Nyheter |
internetmuseum

Missa inte att besöka Internetmuseumet.
Klicka på bilden för länk.

 

— Av Erik SM7DZV —

Äntligen har vi förmått peta in Internetmuseumet bland våra länkar. Du hittar museumet längst ned i den första spalten.

Internetmuseumet tar dig med på en resa genom den svenska internethistorien. Du som aldrig behövt sitta och vänta på att ett långsamt telefonmodem skulle ansluta till en värddator, här har du chansen att åtminstone få lyssna till hur de lät medan vi gamla stötar satt där som på nålar och tummade våra hålkortsbuntar.

Vilka var pionjärerna på internet? Vad har vi älskat, hatat och skrattat åt. Hur blev Sverige ett av världens mest digitalt utvecklade länder? Kort och gott… hur kom vi hit?

 

1,4 miljoner registrerade .se-domäner
Internetmuseumet hittar du hos Internetstiftelsen i Sverige, IIS, en oberoende allmännyttig organisation som verkar för utveckling av internet i Sverige. IIS ansvarar för internets svenska toppdomän .se, med registrering av domännamn samt administration och teknisk drift av det nationella domännamnsregistret. I dag finns det över 1,4 miljoner registrerade .se-domäner. De är det självklara valet för företag, privatpersoner och organisationer som vill ha ett domännamn med anknytning till Sverige.

Museumet — en guldgruva för gammal och ung
Internetmuseumet är en guldgruva både för oss, som var med före internets födelse, och som kanske vill minnas hur det var, och för alla nypåstigna som bara har hunnit åka med ett par hållplatser.

Internetmuseumets julkalender
För er som inte har hunnit planera ert lussefirande i morgon kan vi kanske fresta med Internetmuseumets julkalender. Den handlar om internethistoriens virala succéer. Använd huvudingången: Klicka på bilden överst i artikeln.

Länk: 
Internetstiftelsen i Sverige, IIS

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com