Stormvarning — Trafikverket ställer in tåg
Måndag — en dag för att säkra antennerna

Posted by Erik SM7DZV on 25 december, 2016 in Nyheter |
malmo-2016-12-25

Windyty prognos för Malmö. Klicka på måndag och tisdag för att se utvecklingen.
Klicka på bilden för att komma till Windyty.

— Av Erik SM7DZV —

Trafikverket stänger ett antal tågbanor från måndag kväll till tisdag med anledning av att vindar med stormstyrka väntas dra in sent på måndagskvällen över framförallt södra och västra Sverige. Trafiken stängs av eftersom träd kan falla ner över kontaktledningarna och göra tågbanorna strömlösa.

Natten till tisdag och under tisdagens förmiddag blir det ordentligt blåsigt. Det finns säkert anledning för många att se över antenner och antennmasternas stagningar. En tröst för alla radioamatörer är möjligen att vi har hela måndagen på oss för att förbereda antennerna för stormen.

 

Ovädret kommer in från väster och drar österut, från västkusten och över södra Sverige. I Skåne kulminerar stormen under tisdagens första timmar. Prognoserna just nu pekar på att det där kommer att blåsa cirka 20 meter per sekund.

Se hur det blir på ditt eget QTH
Använd prognosverktyget Windyty för att se hur det blir på ditt eget QTH. Windyty hittar du i vår huvudmeny, översta raden under Väder och Åska. Uppe till höger på sidan hittar du inställningar för bland annat vindhastighet och temperatur. Klicka på platsen där du bor och sedan på detaljerad prognos för platsen. Därefter kan du välja dag och se utvecklingen timme för timme.

Länk:
Trafikverket stänger tågbanor

Copyright © 2014-2023 Amatörradionyheterna All rights reserved.
This site is using the Hamnews.dzv.se Child-Theme, v3.1.4, on top of
the Parent-Theme Desk Mess Mirrored, v2.5, from BuyNowShop.com